2014-01-30 @ 20:11:31

Fundersam

Just nu sitter jag och tänker att alla mål och drömmar som jag har satt upp med Karamo är helt omöjliga.
 
Sådär började jag med ett inlägg igår men jag valde att inte skriva klart det, idag i alla fall så ser jag på den saken på ett helt annat sätt. Idag är jag riktigt peppad på att få detta att fungera och verkligen kämpa. Igår var jag riktigt nära på att ge upp hoppet men nej, jag tror på Karamo och jag tror på mig så nu ska hårdträningen börja på riktigt.
Måste lära mig att kunna se det lilla som faktiskt är bra i ridningen och kunna ta all positiv feedback som jag får av mina vänner.   
 
Ja som ni kanske förstår så har ridningen gått lite sådär de senaste dagarna. Men nu ska jag skärpa till mig och inte bryta ihop efter varje ridpass.
 
Världens bästa. <3

2014-01-27 @ 11:11:00

Fina Karamellen

Tycker att Karamo är så fruktansvärt söt, inte den där "typiska storhäst looken" men sen är ju hans mamma faktiskt en ponny, kan ju vara orsaken till att han ser ut som en ponny.
 
 

2014-01-26 @ 22:07:34


2014-01-26 @ 21:04:50

Karamo 26 Januari

De senaste veckorna har jag verkligen lagt ner tid på Karamo och verkligen jobbat honom tills han känns bra och pysslat om honom massor, vilket också har gett resultat.
 
Karamo har alltid haft en starkare sida och trycker gärna ut bogen till vänster och struntar fullständigt i min vänster skänkel. Men vi har jobbat mycket med den sidan ifrån marken och sen har jag verkligen flyttat honom massor för vänsterskänkeln. På en hoppträning efter detta så trycker han sig ut mot höger istället. Alltså har han bytt sida helt, vilket jag ser som positivt för då har mitt arbete gjort nytta.
 
Sen har han också varit fruktansvärt svag i galoppen och orkade inte korta sig, så fort jag fattade galopp så stack han iväg och sen var det bara hejdå ses imorgon typ, nej men ville bara berätta att nu när jag verkligen har lagt ner arbete på galopparbetet också så kan jag rida i en så samlad galopp att han nästan vill gå ner till trav vilket är en helt otrolig känsla och underlättar så mycket i hoppningen.
 
Nu till det jag egentligen skulle skriva, red ett kort ridpass i ridhuset idag och jobbade mycket trav på raka spår vilket faktiskt även där börjar ge resultat.
 
Dagens Karamo:
Sadel: Prestige golden star + soft up stigbyglar
Träns: Rambo micklem med ett strass pannband från Charlies
Schabrak: Shockemöhle
Täcke: JH från Hööks
Benskydd: Vredus Olympus
Martingal: Hööks

2014-01-24 @ 22:54:01

Två varianter

 

2014-01-24 @ 22:30:17

Karamo 24 januari

Shit, vad fin Karamo var idag. Tänkte först testa att sätta fast clipsen på mitt Rambo Micklem träns men jag kunde inte riktigt få fast dem så bra då bettet var får tjockt antar jag, så jag red utan som jag alltid har gjort förut.
 
När jag satt upp kände jag direkt att han var riktigt taggad, så jag lät honom gå med halv långa tyglar i skritt, trav och galopp. Sen så började jag jobba honom i traven.
Har jobbat väldigt mycket på volter och böjt honom mycket i sidorna nu det senaste, så idag var det dags att gå ut på raka spår och kunna rak ställa och det gick lika bra det, han höll ett lugnt, jämnt tempo.
 
Riktigt nöjd i alla fall och imorgon ska jag nog plocka fram något litet hinder och skutta över.
 

2014-01-24 @ 15:19:24

Ridbyxor

Jag skulle gärna velat ha dessa ridbyxor från Charlies egna märke om de inte var skodda. Men snygga var de. Kostar 799 kronor och ni hittar dem här.
 
 

2014-01-23 @ 20:27:16

De senaste ridpassen

Har inte riktigt haft ork till att skriva om varje ridpass denna veckan så tar det lite kort nu.
 
Måndag: Pass 1: Dressyr för Stefan gick super bra, Karamo var jätte lugn och fin. Pass 2: Ett till dressyrpass för Stefan fast denna gången i min ridgrupp. Gick super bra även här.
 
Tisdag: Vila
 
Onsdag: Hoppträning. En super taggad Karamo som i början mest stod och studsade på bakbenen, men det gick jätte bra när han hade fått ur sig lite energi.
 
Torsdag: Red lite grann i ridhuset och jobbade lite med förflyttningar och hålla ett jämn kontakt i tyglarna. Han var riktigt lugn och fin.
 
Känns verkligen som att vi är på väg nu och jag har en väldigt bra känsla att det kommer bli väldigt bra, finaste hästen.
 

2014-01-23 @ 20:21:07

Snyggt

Allt hittar ni här.

2014-01-21 @ 17:04:44

Tävlingar

Sitter och försöker planera in några tävlingar som jag kan ta med mig Karamo på, men om det blir som jag har tänkt mig så kommer den första bli om 2 veckor i Jönköping.
Det hinner även vara en pay and jump på hemmaklubben strax innan också.
 
Jag är riktigt taggad på att komma ut och tävla igen, var ju 2-3 år sedan sist. Jobbigt bara att jag blir nervös bara jag tänker tanken på att åka ut med Karamo haha, nej men min gamla ponny var ju så lugn och trygg.
 

2014-01-20 @ 12:08:08

Fotografering

Jag tycker väldigt mycket om att fotografera, men nu det senaste har det inte blivit av. Kan nog vara för att jag tycker nästan bara att det är roligt att fota hästar och Karamo är näst intill omöjlig att fota om man är själv då han aldrig står still.
 
Men jag får nog tvinga någon att ställa upp som modell tillsammans med sin häst. Eller någon som är frivillig så är det bara att höra av sig ;)
 
Några bilder från SM 2011 på Grevagården.
 

2014-01-20 @ 10:35:00

Tillbakablick 25 Augusti 2013

 
 

2014-01-19 @ 21:56:10

Veredus olympic

Jag har ägt mina veredus skydd i snart ett år och det är lätt de bästa skydden jag någonsin har ägt.
De sitter verkligen jättebra, stadigt på rätt plats och tätt runt benet så att inget grus eller liknande kommer emellan och de är jäkligt snygga.
Jag tycker att det bästa är att de inte har någon kardborreknäppning, för det brukar oftast vara just den typen av benskydd som går sönder snabbast.
 
Just nu har jag bara ett par framskydd men jag ska försöka att införskaffa mig ett par till bakbenen också.
 

2014-01-19 @ 19:09:45

Karamo 19 Januari

Idag blåser det nästan storm och som vanligt blir Karamo väldigt på tårna då. Idag var ju jag självklart så dum som skulle ha dressyrsadeln på, som jag inte haft på flera månader och jag tycker verkligen att det är riktigt svårt att slappna av i dressyrsadel så min ridning var ju verkligen inte den bästa idag.
Men även om Karamo var otroligt stark och pigg så var han jättefin.
 

2014-01-19 @ 15:17:02

Tillbakablick 30 juni 2013

Eftersom att jag har så sjukt mycket bilder som bara ligger och skräpar på datorn så tänkte jag att jag kunde göra några inlägg med bilder som jag inte visat från olika ridpass under 2013.
 
När jag kollar på dessa bilder så ser jag knappt att det är Karamo som jag rider, men bilderna är fina.