2014-10-26 @ 10:02:24

TÄVLINGSFOTOGARF

Eftersom att det var några dagar sen som ett inlägg kom upp så tänkte jag att jag kan informera er om hur tävlingsfotograferingarna jag gör kommer gå till framöver. 
 
Jag ska börja fota för equipe, alltså kommer ni endast kunna köpa bilder genom deras webshop. Detta innebär att mina bilder inte kommer att vara gratis längre. Jag kommer även se till att alla mina bilder som publiceras på bloggen/facebook kommer ha en logga och om jag ser dem bilderna någonstans så anmäls den direkt. 
 
Troligtvis så kommer första tävlingen vara i Falköping om några veckor och dem bilderna kommer alltså hittas på equipes webshop. 
 
Det var allt jag ville säga just nu. 
 
 
 
Ska eventuellt ta med kameran upp till stallet idag och fota litegrann också :)
 
 
 
 

2014-10-21 @ 16:33:06

FALKÖPING 18 OKTOBER II

 

2014-10-21 @ 14:15:00

TIPS PÅ BRA BLOGGAR

Jag har en del bloggar som jag läser dagligen. Förut var det nästan bara hästbloggar men tycker inte att de finns några speciella som lockar mig längre. Så nu har jag mer gått över till fotobloggar där häst står i centrum om man kan säga så. Eftersom att jag fotar hästar mycket så får jag mycket inspiration till mina egna bilder från dessa bloggare. 
 
 
Så om ni inte redan läser dessa bloggar, kolla in dem! För alla tre är sjukt duktiga och riktiga inspirationskällor. 
 
Om ni har tips på bra bloggar som ni följer, snälla tipsa mig! 
 
 
 
 

2014-10-20 @ 20:07:41

FOTA BÄTTRE RIDHUSBILDER

Har fått lite frågor om hur jag får så ljusa bilder när jag fotade i ridhus och jag tänkte skriva ner några punkter som man ska tänka på, hoppas att det blir till någon hjälp. 
 
Ljusstarkt objektiv, använd ett objektiv med så lågt bländarvärde som möjligt, jag fotar med f/2.8. 
- ISO, försök att fota med så lågt ISO som möjligt, det får bilderna att inte bli så brusiga. 
- RAW format, som jag skrivit innan så tycker jag verkligen om att fota i RAW då man kan efterarbeta bilden utan att försämra kvalitén. Om ni fotar i RAW behöver ni ett program som klarar av den filen. 
 
Så här ser bilden ut när den är helt obehandlad. 
 
Här har jag fixat exponering, kontrast samt lite färger i camera RAW.
 
Svårare än så är det faktikst inte, tyvärr så fotade jag dessa bilderna med lite för högt ISO så dem blev rätt rejält brusiga.

2014-10-19 @ 10:15:50

FALKÖPING 18 OKTOBER

 

2014-10-17 @ 15:23:21

2 ÅR

Herregud vad tiden går fort! I Tisdags var det 2 år sedan Furre lämnade oss och åkte till sina nya ägare. Den ponnyn gav mig så himla mycket, var riktigt jobbigt att sälja honom.. Men tyvärr så växer man ur sin ponny förr eller senare. 
Han hamnade iallafall på ett toppen bra ställe och han mår som en kung. Måste verkligen åka och hälsa på honom snart igen, var över ett och ett halvt år sedan sist nu. 
Underbara ponny <3 
 
 


2014-10-17 @ 14:58:45

JAG HJÄRTA DIG

 
En bild som Emma fotade på oss för någon vecka sen. 
Imorgon åker jag till Falköping och fotograferar ponnyhoppningen där, som jag nämt innan så är det i ridhus och jag är jättetaggad på att testa mitt objektiv. Har endast fotat dressyr i ridhus än så länge med det. Ska låna Emmas kamera också och den är ju snäppet bättre än min (som nu inte finns längre ;) så hoppas på bra bilder! 
 
Självklart slänger jag upp bilder imorgon, så kika in då. 

2014-10-15 @ 20:56:03

WE ARE ALL THE WINNERS

 
 
 

2014-10-14 @ 17:15:53

CAPTURE IN THE PERFECT MOMENT

När man är ute och fotar en del så får man med en del "failbilder" emellan åt, så varför inte dela med mig av dem? Jag själv tycker att dem är rätt charmiga, men om ryttaren vill att jag tar bort bilden sågör jag självklart det! 
Vad tycker ni? Är det kul att se dessa bilder och vill ni ha mer delar? 
 
 
 


2014-10-14 @ 11:55:41

TISDAG

Ska snart iväg och ta en fika med Emma innan skolan, börjar klockan 2 och idag är det ett prov som ska skrivas. Handlar om ekonomi så hoppas att jag har lite koll iallafall. 
 
Efter skolan åker jag ner till stallet och longerar Karamo. Har ridit honom två dagar nu efter han vilat en vecka och igrå var han riktigt fin faktiskt. Nu måste bara all överskottsenergi försvinna, vilket inte är det lättaste med Karamo ;) 
 
I helgen hade jag faktiskt tänkt att åka till Falköping och fota. Har ju ingen kamera men bästa Emma lånar ut sin till mig, taack! Blir första hopptävlingen inomhus som jag fotar på jättelänge, ska bli kul!
Så fotar alltså både ponnysarna och hästarna så om ni vill att jag ska fota extra mycket på er så hör av er! :) 
 
 

2014-10-11 @ 16:53:25

LÖRDAG

Började dagen med att åka upp till stallet och fixa iordning allt till Karamo, imorgon ska jag rida igen hade jag tänkt så hoppas att han är lite piggare nu. Har även köpt lite ny b-vitamin som jag hoppas ska hjälpa. 
 
Sen har jag tillbringat några timmar nere i bowlighallen och nu har jag precis städat klart mitt rum. Så ska försöka hitta någon film som jag kan kolla på och bara slappa hela kvällen, härligt. 
 
Hade ju faktiskt tänkt att åka och fotografera tävling imorgon men eftersom att min kamera är trasig så blev det inget med det tyvärr. 
 
Har endast varit hemma i två veckor men jag längtar redan tillbaka till värmen.. 
 

2014-10-10 @ 22:07:17

SVAR PÅ KOMMENTAR

" Kan du berätta lite om din kamerautrustning? Alltså att berättar både positiva och negativa saker om tex objektiven eller kameran. Det skulle va jättekul! "
 
Fick denna kommentaren när jag var utomland och har helt glömt av den. Men självklart ska jag försöka skriva ett svar till dig :)
 
Kan börja med min kamera då. Jag har som sagt en canon 550d och jag har faktiskt vart väldigt nöjd över den. Väldigt enkel kamera som alla klarar av om jag säger så. ISO upp till 6400 vilket gör att det går att fota i mörka miljöer utan blixt. Sen får man en helt okej kvalité på bilderna. 
 
Tamron 70-200 f/2.8 - Detta objektiv har varit i min ägo i endast 2 månader ungefär men jag är väldigt nöjd med det. Superbra ljuskänslighet vilket är ett måste om du ska fota i mörka miljöer som till exempel ridhus. Skärpan är väldigt bra. Ett minus är att autofokusen är lite långsam, men inget som stör.
Några bilder tagna med objektivet:
 
Sigma 18-200 f/3.5-6.3 - Ett objektiv som jag inte använt så jätte flitigt nu det sista, men förut fotade jag en del med detta. Inget objektiv som faller mig i smaken tyvärr, det ä ganska så tungt för att inte vara så stort. Hade med mig det till Turkiet och det fungerade väll helt okej som ett allround objektiv. 
Bilder tagna med objektivet: (hittade tyvärr inga hästbilder på denna datorn)
 
Canon 75-300 f/4-5.6 - Ett superbra objektiv för en väldigt billig peng. Det är tyvärr inte så skarpt och inte så ljuskänsligt men det är ett riktigt bra objektiv för att lära sig med. 
Några bilder tagna med objektivet:
 
Canon 18-55mm f/3.5-5 - objektivet som föjler med kameran, tror knappt att jag använt det. Så har tyvärr inga bilder att visa er. 
 
Canon 50mm f/1.8 - Jag säger bara en sak. Om ni inte har detta objektivet KÖP DET! Det kostar inte ens en tusen lapp och det är så fruktansvärt bra att använda till all typ av poträttfoton. Har använt detta riktigt flitigt och har tyvärr råkat tappa både som varit i min ägo i golvet så de har gått sönder, så nu måste jag införskaffa mig ett nytt igen ;)
En hel del bilder har klickats med det i allafall, här är några:
 
 
 

2014-10-10 @ 19:35:49

RIP min kamera

buuhuuu.. Klumpig som jag är så tappade jag mitt gamla objektiv i marken (det är väldigt billigt som tur är) men sen så typ fixade jag det så satte på det på kameran, men autofokusen fungerade inte så tog av det och testade mina andra objektiv och autofokusen funkade inte på dem heller så det är alltså kamerans fokus som gått sönder, fan. 
 
 

2014-10-10 @ 16:39:37

ESKADRON

Måste säga att eskadron har lyckats riktigt bra med deras nya kollektion, älskar de neutralafärgerna men även ett stort plus till att dem lagt in lite blå och mintgrön också.
Karamo behöer verkligen ett nytt fleecetäcke så är inte helt omöjligt at det blir något av dem nedanför. 
 
Vad tycker ni hiss eller diss? Hela kolletionen hittar ni här. 
 
 


2014-10-08 @ 21:46:04

EN FIN HÖSTKVÄLL

Idag följde Emma lite spontant med mig till stallet och fotade litegrann, orkar inte skriva så mycket mer.. Så bjuder helt enkelt på bilder :)