2014-05-28 @ 20:54:45

KARAMO 28 MAJ

Redan när jag borstade så var Karamo extremt spänd. När jag hoppade upp så ville han inte gå förbi stenar, vattenpölar och så vidare för att de var ju livsfarliga ;) 
 
Kom iallafall ner till paddocken efter ett tag och han var riktigt tittig på allting. Red iallfall i alla gångarterna utan större krav och han var riktigt mjuk och fin. Sen hoppade jag några språng som känndes super bra. Så red tillbaka när det gick som bäst, så blev inte ett alls långt ridpass idag. 
 
Tror bara att han testar gränserna lite grann nu, men om man är bestämd och berömmer honom massor så släpper allting efter ett tag, bushäst. 
 
Imorgon hoppar vi pay and jump och det ska nog gå bra.
 
 

2014-05-27 @ 09:29:18

KARAMO

Inte skrivit så mycket om Karamo det senaste och det är just för att ridningen har inte alls varit så bra den senaste veckan. Han har varit väldigt hängig utav solen så vissa dagar har vi bara busat lite i ridhuset och de dagar som jag har ridit så har det gått sådär halvbra och i hoppningen har vi kommit in i en rejäl svacka.. men hoppas att det blir bättre snart. 
 
Så på Torsdag ska jag hoppa pay and jump på klubben och hoppas på att vi kommer göra det lika enkelt som det varit förrut för då kanske jag anmäler mig till en tävling nästa vecka, men det får vi helt enkelt se. 
 
Men igår måste jag säga att Karamo gick så otroligt bra och jag fick en riktigt bra känsla, härligt! Eftersom att det inte ska vara så vart resten av veckan så kanske han blir lite piggare till arbete också. 
 
En bild tagen från film ifrån förra veckan, filmen kommer.
 

2014-05-24 @ 14:25:01

KLASSBOLLEN 2014

Så duktiga var Saga och hennes klass idag, de vann faktiskt tre av fyra matcher!
 
 

2014-05-22 @ 22:34:19

TORSDAG

Har inte alls mycket att skriva idag. Inte haft internet sen i Söndags så har inte kunnat blogga. 
 
Men Karamo har skött sig finfint hela veckan. I Måndags så var det dressyr på schemat och han gick hur bra som helst och jag fick en grymt bra känsla. I Tisdags så tänkte jag jobba över små hinder men när han gick så sjukt bra i uppvärmningen så struntade jag i hindrena och red hem istället, oftast är han väldigt pigg ute vilket leder till kaos så kändes bättre och sluta när det gick som bäst helt enkelt. 
Igår så var det hoppträning och till en början så gick det hur bra som helst. Men när det kommer till att hoppa banor tar det emot för mig. Har så mycket att jobba på och vi kommer att fixa allt detta som krånglar nu lätt som en plätt förr eller senare. 
 
Veckan i skolan är gått fort, Jag och Emma försöker att ta ikapp allting som vi inte klarade på västerhöjd nu när resten av klassen är ute på praktik. Har faktiskt fått det mesta gjort ändå har vi hela nästa vecka på oss också. 
 
Mitt allt.
 

2014-05-22 @ 22:27:13

FLOWER

 

2014-05-18 @ 22:45:53

ISADORA

 
Detta är ju helt klart de bästa nagellacken. De är så fina och torkar riktigt fort, gillar även den breda borsten vilket gör det så mycket lättare att måla naglarna. 
 
 

2014-05-18 @ 22:02:56

❤️




2014-05-18 @ 16:46:05

NYTT

 

2014-05-18 @ 12:52:03

SÖNDAG

Denna veckan har jag börjat att träna, vilket jag verkligen inte skulle tro kunde hända. Haha, men jag har faktiskt sprungit en hel del denna veckan. Kom precis hem från en springtur och fyfan vad jobbigt det var idag, snacka om att jag kommer ha ont i benen imorgon. Så får väll se hur länge det håller i sig ;)
 
Ikväll ska jag även rida Karamo. Han har fått vila nu i två dagar plus att han har gått och ätit gräs de dagarna, vilket han inte har gjort på ett tag då han har stått  grus hage. Så han lär väll vara en riktigt tjockis. 
Om två veckor flyttar vi ju Karamo och då kommer han få gå i stora gräshagar och äta hela dagarna så bäst att tjuvstarta lite så att han inte får kolik eller liknande. 
 
Ska iallfall rida ett dressyrpass ikväll då jag hoppas att det är lite svalare ute. Sen kanske han även får en dusch efteråt, vilket Karamo verkligen älskar! 
 
 

2014-05-16 @ 22:08:25

10 SAKER

Visste du att..?
 
1. ..Jag ska börja en ny linje i höst alltså byter jag gymnasielinje för andra gången. 
2. ..Jag älskar att ha målade naglar.
3. ..Jag ska flytta Karamo om två veckor. 
4. ..Jag älskar att shoppa, kläder eller hästutrustning är lika kul. 
5. ..Jag älskar thaimat. 
6. ..Jag ska åka utomland i höst. 
7. ..Jag vill verkligen tatuera mig.
8. ..Jag älskar att fotografera, helst hästar.
9. ..Jag älskar allting som innehåller bling. 
10..Jag är livrädd för ormar.
 
 

2014-05-15 @ 19:16:59

KARAMO 15 MAJ

Känns sjukt att det redan är 15 maj!? Det är ju sommarlov om mindre än en månad ju! 
 
Idag skötte sig Karamo grymt bra, red bara en liten stund nere i dressyrpaddocken som ligger nära vägen alltså åker många bilar väldigt fort förbi, då Karamo är bakskygg så brukar han hoppa till lite hit och dit när han blir rädd. Men idag så var han väldigt lugn och skötte sig verkligen grymt bra. 
 
Galopperade och travade en stund utan stigbyglar och shit vad lydig han var, gick att korta och länga honom utan att jag blev ostadig i handen. Hoppas verkligen att denna känslan håller i sig nu. 
 
Knäppte även en del bilder innan jag skulle rida, haha ja Karamo har tungan ute nästan jämt. ;)
 

2014-05-15 @ 18:51:14

CLOSE UP

 

2014-05-14 @ 14:26:11

FRÅN OCH MED IDAG

.. Så kommer denna bloggen inte bara innehålla hästar. Jag ska alltså blogga lite mer om mig och försöka få in mer fotografier. 
 
Hoppas att det kan bli roligare att läsa för er som inte alls är hästintresserade. 
 
Ikväll är det hoppträning som gäller för mig och Karamo, höjdpukten på hela vekan helt klart, idag känner jag på mig att det kommer gå bra så jag håller tummarna på att han håller sig lugn. 
 
 

2014-05-14 @ 13:38:00

SALLY

 

2014-05-11 @ 15:01:38

DAGENS RESULTAT

Var ju som sagt och tävlade och skulle hoppa 90-100 cm. 
Framhoppningen gick riktigt bra vilket var så skönt. Tyvärr så var han extremt pigg, väldigt stark och väldigt spänd. Så i första klassen så var en oxer väldigt läskig, seriöst han blev livrädd när han fick nosa på den haha. Så vi blev uteslutna i denna klass. 
 
Sen strök jag mig i 100 cm och hoppade istället 90 cm en gång till och då kom vi över den väldigt läskiga oxern utan problem men då var det istället en annan oxer som var lika läskig så här var jag inte alls beredd på att han skulle stanna så jag kunde inte sitta kvar och gjorde alltså en väldigt fin avsittning. 
 
Så ja, resultaten var verkligen inte bra idag, då Karamo adrig brukar stanna på detta sättet. Så det är bara att fortsätta att kämpa. Tror att det blir en tävling igen om två veckor. 
 
Men jag är nöjd då han skötte sig super i transporten, lastningen gick bra, framhoppningen gick super och så vidare, inte alltid man måste vara felfri för att vara nöjd inte. ;)
Just nu så gör vi detta bara för att få rutin.